Wie is Erna Akerboom

Ik ben Erna Akerboom en kom uit een ondernemersgezin. Al sinds mijn jonge jaren heb ik een passie voor cijfers, administratie en belastingen. Ik hou ervan om alle puzzelstukjes van een administratie op de juiste plek te leggen en een mooi product af te leveren. Na het behalen van mijn HAVO-diploma ben ik bij een accountantskantoor gaan werken en in de avond verder gaan studeren. Na bijna 10 jaar bij accountantskantoren te hebben gewerkt, ben ik in 1993 overgestapt naar de financiële administratie van een bouwbedrijf. In 1999 ben ik bij Groeneveld Exploitatie BV, een familiebedrijf in opslagtanks, begonnen. Hier heb ik mij hier verder ontwikkeld in verschillende complexere administraties en administraties van buitenlandse dochterondernemingen.

De aanscherping van alle regels voor accountants heeft als gevolg dat veel kleine MKB bedrijven en ZZP-er’s moeten betalen voor werkzaamheden die geen toegevoegde waarde hebben voor hun bedrijf.

Aangezien ik deze ontwikkelingen veel te ver vindt gaan heb ik het plan opgevat om een administratiekantoor te beginnen voor dit soort bedrijven. Geen overbodige werkzaamheden omdat dit nodig is voor het dossier, maar alleen werkzaamheden die nodig zijn voor u als ondernemer.

Eind 2014 heb ik dit plan vorm gegeven en per 1 januari 2015 heb ik de stap gemaakt om terug te gaan naar de basis. Administraties van MKB bedrijven en ZZP-er's bijhouden, de jaarrekening opstellen en de aangiften verzorgen.

Erna Akerboom